ИЗПОВЕД – ПРИВЕТСТВИЕ ПРЕДИ НОВА ГОДИНА

Публично
ИЗПОВЕД – ПРИВЕТСТВИЕ ПРЕДИ НОВА ГОДИНА
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Винаги съм вярвал, че смисълът на всяко човешко съществуване е стремежът към свобода и щастие , и винаги търсещ възможност да се реализира
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
За покорството и истините – които спестихме, добро не видяхме.
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Ако прегледаме важните събития през изминалата година , това ще ни дава основа за размисъл какво да се очаква през новата, защото някои основи на събития са положени. Тревогата и напрежението ще се пренесат и в следващата 2024 година. Друг въпрос е дали това са само сигнали без последствия за идната година , или „намек“ за геополитически промени в региона ни . Но обективните реалности са по-силни от пропагандните лъжи и внушения на Неолибералният капитализъм пораждаш непрекъснато конфликти , водещи до протести, бунтове , международен тероризъм и локални войни. Големият им проблем обаче са суровините, петролът и газът. Производителите им вече не приемат диктата на големите икономики и категорично поставят свои условия през тях. Явно са изправени пред голям проблем за оцеляването си . Принудени са днес както още в зората на ХХ век капиталът вече бе открил своето най-надеждно и безотказно оръжие за спасяване и това е фашизма ..
Иначе в България са инсталирани Оксфордски еничари творци на хаос с некомпетентност нямащ нищо общо с умение за държавно управление и под прикритие на лъжи и манипулации ще продължавате да крадат , разрушават и погребвате България наравно с мафиотите.
–––––––––––––––––––––––––
А ние объркани , изхвърлени, изоставени, излъгани от собствените си партийни лидери, прибрахме се по домовете и замлъквахме с надежда да укротим гнева си. Остана ни бурята в душата. Буря породила гняв и ненавист срещу собствените ни управляващи
А защо днес , да не си кажем просто истината – за всичко онова което очаквахме и се надявахме , всичко построеното в купом предадохме , продадохме и душите си, остана ни само кръста на рамото, които трябва да носим до края си. В живота няма неплатени сметки. Съдбата на нас определи друг да плати нашата сметка. Сметката ще ни я плащат нашите деца и внуци. Затова е толкова безпомощното страданието на душите ни. Затова и кръста си ,които носим сега е толкова тежък. Ние сме грешници пред нашите предци и родна България.
Но и вие сте грешници по големи от нас алчни и не наситни лидери и управляващи които си мислите ,че сте Богопомазани и несменяеми. Знайте и никога не го забравяйте : бедните не умеят да прощават , те жестоко наказват. Ние сме вашия призрак, които ще се настани в бедните ви душици и там ще бъдем до края ви.
Уважаеми другари социалисти, приятели , дами и господа, измина за нас една година, които ние останалите в България живеехме в тревоги и неизвестност, а понякога и в отчаяния. И ако имаше нещо хубаво и оптимистично, то сигурно е било в семейството. Сложността на живот в България ни даде възможност да видим и изградим себе си, такива, каквито трябва да бъдем. Въпросът е само да приемем възможността да останем достойни хора и осъществим идеите, завещани от предците ни. Да запазим „бащино огнище“ , земята на която живеем и историческата памет на Монтана.
Днес случайни и неадекватни хора в България , озовали се на най-високо място ни доведоха до днешния бедствен капитализъм.
Винаги съм вярвал, че смисълът на всяко човешко съществуване е стремежът към свобода и щастие , и винаги търсещ възможност да се реализира. Животът е доказал, че верният път никога не е лесен, а лесният път винаги може да бъде миниран. Днес всичко се купува и продава. Пазарът разменя и най-висши ценности – морал, любов, живот, здраве с , влияние и пари. Не „кадрите решават всичко“, какъвто е принципа, а наглостта и апетита за власт. Затова и в България е сред страните с най-голямо и непрекъснато нарастващо през последните 33 години неравенство в Европа. Пари , Пари и пак пари , власт и интереси останаха . Заменени идейните и морални ценности със стремежа за лично материално благополучие.
–––––––––––––––––––––––––
Уважаеми господа , Другари,
Успоредно с това обръщение към Вас в мен е породена тревога за състоянието на държавата ни и нейното бъдеще . Подобни тревоги се споделят в Управителния съвет на ГС и членовете на „Пряка Демокрация Монтана“. Много от нещата обаче не се променят в положителна посока, а в някое отношение имаме наглост и безразличие от избираеми длъжности и властови постове , базирани на лични интереси и интересите на чужди посолства.. Ние няма да направим компромис с които и да е попаднал в обектива ни , злоупотребил със закона , или служебното си положение. Нашите желания и цел са – „Пряка Демокрация Монтана“ и нейните дела да бъдат такива, че хората в Монтана и България трайно да повярват , че точно ние сме механизмът за контрол и търсене на отговорност на всички избираеми длъжности в Монтана и България. Само тогава можем да очакваме, че идеите и мечтите на стотиците дали живота си за добруването на деца и внуци, за бъдещето на Монтана и България могат да бъдат осъществени. Това е наша кауза и трябва да победим, за да се спасим. Нека изпратим 2023 с надежда, че през 2024 година ще проумеем и пристъпим към изпълнение на нашата кауза и бъдем достойни за историята на Монтана. Това е нашата „Визия за Монтана“
Нека 2024 година бъде изпълнена с изобилие, здраве, щастие, късмет, благоденствие и мир!
Весело изкарване на празниците !
Председател на Граждански сдружение
„Пряка Демокрация Монтана“ :
ИЛИЯ МИЛАДИНОВ