КАКВО Е ТОВА „ЛЯВО“ И ДАЛИ ГО ИМА В БЪЛГАРИЯ ?

КАКВО Е ТОВА „ЛЯВО“ И ДАЛИ ГО ИМА В БЪЛГАРИЯ ?
–––––––––––––––––––––––-
Излизането на България от ЕС и НАТО ще ни помогне да се спасим от олигархията , мафията и от всички външни сили ,които искат слаба държава и унищожение на българите !Възстановяване на Българската държавност и Българско възраждане трябва да са наши основни цели !
Това няма да го чуете от Партия БСП
==========================================
През последните тридесет години, явно и натрапчиво, откриваме почерка на световните колониални системи , които с изградените си исторически стереотипи за промиване на мозъците и насаждане на колониална идеология на завладяваните народи действат така, че те да забравят културата и традициите си, да не могат да се ориентират, кое е добро и кое зло, да търсят надежда и упование само в новите си „приятели – благодетели “ Успоредно с това се забелязва и началото на протестни действия по различни причини от разни социални движения . От това социално и политическа раздвижване срещу капитала и колониализма вече се определи като Ляво движение , или Лява политическа формация. Тази дума „Лява, или Ляво“ се среща все по често и често в медийното пространство в днешното политиканстване.
Нека да изясним какво значи „Ляво“. Необходимост от това е , да уточним истинността и съдържанието на самата дума , която явно някои политици използват , а всъщност целите им нямат нищо общо с „Лявото“, но тези котито коментират на тази тема просто искат да впечатляват и то обикновено преди избори .. Що е това „Ляво“ ? Лявото възниква като идеологическа форма на ранния , а след това на развития индустриален капитализъм. Можем и така да го определим , за да е по разбираемо . Под „Лявото“ са работещите трудовите хора , безработните , които са зависими от благодеянието на работодателите , собствениците на промишлените предприятия и смилението на финансовия капитал за възникване на финансови и икономически кризи в обществено политическия строй. Няма как да го няма това „Лявото „, след като има експлоататори и експлоатирани. Тия басни – Няма „Ляво“ , няма „Дясно“- важното хладилника да ти е пълен са неадекватни и са в услуга на едрия капитал.
В крайна сметка лявото , не е нищо друго осем една особено социална група наречена пролетариат. Класическият пролетариат изчезва и се стопява в средата на 60 те години в развитите вече страни в Западна Европа и САЩ и забележете , поради конкуренцията на социалистическите страни . Те бяха принудени да социализират обществата си , за да са адекватни и конкурентни на идеологията на социализма . А всъщност се получи яростно конкуренция за социализиране на Западни и Източни страни и в същност какво се се получава ? Старата социална база е вече размита, а новата вече не припознава това класическо ляво като изразител на техните интереси . И тогава много мощно се намесват разни социални движения , продиктувани и организирани от идеолози на капитала. Разбирайте , че „Лявото“ е паднало на дузпата на капитала и естествено е , че няма да прости на „Лявото“ в бъдеще време да оцелява и да създава проблеми на капитализма .
Трябва да знаем , че капитализма е единствената обществена система , която впряга за собственото си развитие своите опоненти т. с. податливи леви лидери . Това е много силен ход и чрез него от лявото биват извадени неговите борбени замисли и убеждения в бъдещи стълкновения между „Лявото “ и капитала. Това не го пропускам в нието една статия с подобна тема , което е много съществено и е с голям потенциал за обезличаване на „Лявото“ . Постепенно приключва класовия проблем , класата като носител на идеологическото ляво и закупените“ податливи леви лидери“ , които заместват лявото като идеологически продукт на дезорганизираните вече социални групи . От класово , то става размито с разни течения и похвати и още тогава с това бе обезличена неговата протестна мисия и изразена борба срещу капитализма.. И на финала много мощно се намесват разни социални движения , фондации, „Отворените общества“ продиктувани и организирани от идеолози на капитала и допълнително с военни преврати и с разните му цветни революции окончателно приключват с „Лявото“. Ами спомнете си как рухна СССР и социализма с вербуването на белязания тиквеник Горбачов и обезличаването на „Лявото“. Идентично това се случва и в България. И се поставя въпроса има ли го лявото и дясното ? Има го ! И „Лявото“ и „Дясното“ Възраждане на „Лявото“ предстои . Колелото на живота не спира да се върти. Може да се каже, че светът все още не е излязъл от полярната нощ на неолиберализма. Трудно се получават промените в България , но те са доказателство, че сме живи . В колониална България то няма как да не бъде възстановено и изразено с действията си в защита на трудовите хора. Има нужда от лява политика, която се стреми към нова битка и война, за справедливост и достоен живот. Имаме нужда и необходимост да поддържаме връзка с Путин. Русия все още е част от Европа. Не бива да се връщаме към старите тенденции и повърхностни съждения . Русия е необятен пазар с забележителни количества енергоизточници , които все по осезаемо стават впечатляващо необходими на всички народи . Е , какво …. положихме много старание да им бъдем враждуваща страна . Браво безродници! Едва ли някога някои ще ви простят това ! Продажници ! Ще започнем наистина битка, може и война да е, за държавата си , срещу простотията, наглостта, арогантността и алчността. Битка за нас е , за личното и националното ни достойнство, за бъдещето на децата ни .
Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *