НАБЛИЖАВА ЗНАЧИМО ПРАЗНУВАНЕ В ИСТОРИЯТА НА МОНТАНА – 100 ГОДИНИ ОТ СЕПТЕМВРИИСКАТА ЕПОПЕЯ

НАБЛИЖАВА ЗНАЧИМО ПРАЗНУВАНЕ В ИСТОРИЯТА НА МАНТАНА – 100 ГОДИНИ ОТ СЕПТЕМВРИИСКАТА ЕПОПЕЯ
===========================================
Нека младите хора от Монтана да знаят , че е имало в тоя град и бунтари , не само заспали мърлячи , които явно днес са се е удавила във водите на собствената некомпетентност и маньосани в неолибералните копнежи за лично облагодетелствуване.
/Накратко за състоянието на БСП в Монтана /
………………………………………………………………………………………………………………………..
Днешното ръководство ва БСП Монтана , ако може да се нарече ръководство , не зная на какво ръковдство . Ръководство на какво …..?? . Та то , толкова се е изгубило в себе си, че не може нито да се види, нито да се чуе. Става дума и за председателката …. на цялята БСП в Област Монтана . Победителката заедно с още няколко капацитети водени преди години от Кирил Добрев успяха да изпаднат в типичната за заболяването възбуда на неолиберализма и напълно да ликвидират всякакви ляви организации в град Монтана . Феодализирането на цялата организация финализира успешно и всичко се занули , с една дума изгасиха се лампите и прожекцията на комедията запачна. Първо казвам ПОЗОР Е ! Че в град като нашия имащ значимо място в борбата срещу фашизма , с 18 действащи партиини организации успяха да ликвидират всичкоо . И помен не остана , дори се съмнявам , че поне след няколко дена да се съберът по стрък цвете да поднесат пред костницата на Септемврийските наши герой през 1923 г. , та младите хора да знаят , че е имало в тоя град и бунтари , не само заспали мърлячи , които явно днес са се е удавила във водите на собствената некомпетентност и маньосани в неолибералните копнежи за лично облагодетелствуване. Политическа невежост и алчност за власт и пари ги постави безразсъдно в пагубни отношения с партиините организации в Монтана и се срина цялата партиина система .
Тъжно и смешно е ! Да наблюдаваш тия самозвани актьори , които се надъхват един друг и копнеят да се наредят на някаква хранилчица като използват все още предимно възрастни хора от селата да гласуват за “ градските елети“. То конкуренцията е доста силна и до хранилката ще се наредят най- много 2 представители от феодализираното им общество . Ама има и апетит председателката Кмет да става , но и е водач на листата за Общински съветници . Няма лошо да опита и Кмет да е , но най-сигурно си е да бъде Общински съветник , за това иде дума не толкова за това отговорно място . Така е скромни възможности , скромни отговорности. Интересно ми е как ще се оправдаят с тяхните скромни възможности отпрозневането на 100 години от Септемврийската епопея . Дано да не са забравили , че това празнуване в Монтана е значимо в историята на града ни и цялата Област.
Илия Миладинов