НАШАТА КОНСТИТУЦИЯ  НИ  ИЗПРАВИ  ПРЕД  ПРОБЛЕМИ   КАКВИТО  БЪЛГАРСКИЯТ  НАРОД   В ЦЯЛОТО  СИ  ИСТОРИЧЕСКО  БИТИЕ   НЕ Е  ПОЗНАВАЛ.

 

НАШАТА КОНСТИТУЦИЯ  НИ  ИЗПРАВИ  ПРЕД  ПРОБЛЕМИ   КАКВИТО  БЪЛГАРСКИЯТ  НАРОД   В ЦЯЛОТО  СИ  ИСТОРИЧЕСКО  БИТИЕ   НЕ Е  ПОЗНАВАЛ.

============================================================

Някой  да е чувал политик , или  административен държавен служител да се оплаква от Конституцията ни  ??  Съгласете се с мен , че до сега не сте се замисляли за престъпната роля на тази остаряла вече конституция , която беше създадена специално да реставрира по класически начин капитализма в България . А политическия елит , чрез нея  изтъргува бъдещето и съдбата на децата ни и България.

––––––––––––––––––––––––––––––––––

Три милиона българи  вече ги няма  ! Това ли е  „Конституционната   ценност “  на  тази  Конституция ? Тя  ни преведе през трудни моменти и ни изостави в неолибералния пазар с евроатлантическите ценности в държава вече без суверинитет , с голяма политическа наглост , че сме щастливи , въпреки , че сме колониални роби , и ни определиха кой трябва да обичаме и мразим.

Неолиберализамът,  в които живеем днес е един  от най-надеждните и успешно приложени механизми за  притъпяване на конфликти,  недоволствата, бунт и  революции. Простотията е по-коварна и от коронавируса. С нея можеш да се заразиш дори и през екрана на компютъра и започнеш да бълваш глупости и простотии.  Не бива да имаме илюзии, че можем да отговорим на предизвикателствата, пред които сме поставени, ако не изведем на преден план въпросите за суверинитета на България. Стига са ни правили на идиоти и заблуждавали  САЩ, НАТО и Европейският съюз са наши цивилизационни врагове! Не за друго, а защото самата Западна католическо  – протестантска цивилизация винаги е смятала Източната православна цивилизация за основен  враг!…Значи за тях ние сме врагове , а за нас какви трябва да бъдат ?

Българската ни простотия е очевидна – да смяташ, че ще станеш пълноправна част от цивилизация, която исторически те смята за враг си е чиста заблуда.

Спомняте си ,че имаше студена воина,  капитализъм – социализъм. И един белязан предател / Горбачов / реши войната без нито един изстрел. Усетихте го нали …. ние сме победените .  Всички видяхте и се уверихте какво се получи днес с България и българите от това , че загубихме студената война .  Виждаме как нагло ни спретнаха съвременно робство в колониална страна. И после наглостта да ни втълпят ,че сме щастливи роби живеещи в западния свят с демократична конституция . Дали си мислите , че нашите депутати , които са в парламента ще променят конституцията  ?  Да не са луди  да го направят ! Ама те са изразходили лични средства , за да са там в парламента

-„Същата тази Конституция на България е гарант за законното заличаване на страната от картата на света. Повтарям – законно“, категоричен беше Иван Ценов / виден общественик и преподавател в МЕИ София / .

А тези наши избраници , които ни представляват в парламента са  вече  Богу избраните.

– „Те не правят никакви нарушения, защото са освободени от отговорността. Както един малолетен и невменяем не носят наказателна отговорност за действията, които извършват, които са евентуално престъпления, така отговорност не носят и нашите управленци – депутатите, които правят закони, съдиите, които съдят, прокурорите,  конституционните съдии, президентът, до последни чиновник – вместо тях, някои  да ги съди , обикновено  се търси наказателна отговорност   от  бизнесмени , или   онеправданите , набедени  българи , които след това   съдят държавата. И кой плаща? Тези, които плащат данъци“ – продължи  г-н Ценов.

Принципът за ненаказуемост дава възможност за създаване на организирани престъпни групи по вертикала в нашето общество. Затова сме и шампиони по всички негативни  класации. По Конституция народните представители не носят наказателна отговорност за законите, които правят, и те правят корупционно законодателство и лобистки закони.  И днес  те получават застраховка за действията ,  които са лобистки ,  или корупционни , а  според конституцията ,  всичко е законно и няма основание за съдебно преследване. Наиграхме се , наскачахме се , май вече се изморихме  ! И ни остава на нас  да  чакаме както винаги нещо да се случи. И на края нищо особено няма да се случи . Впрочем ще се случи това , което винаги се случва – да псуваме орисията си и да мрънкаме от вкъщи пред компютъра и телевизора. И така до следващите избори. Жалко, много жалко за милионното поколение българи построили нова България след фашисткия режим. Сега това поколение тъне в мизерия, но не толкова е болезнена мизерията , колкото униженията  и несигурност за старините си. Това е благодарение на конституцията ни

Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.