НЕИЗВЕСТНОТО БЪДЕЩЕ, ЗАЕДНО СЪС СТРАХА ОТ COVID19 НИ ДОКАРА ОТЧАЯНИЕ

НЕИЗВЕСТНОТО БЪДЕЩЕ, ЗАЕДНО СЪС СТРАХА ОТ COVID19 НИ ДОКАРА ОТЧАЯНИЕ
………………………………………………………………………………………………………………………..
Ценното в историческото развитие на човечеството е преосмислянето и оценката на човешката личност и създаване на условия за полезната и пълноценна реализация в обществото. Останалото е несериозно.
––––––––––––––––––––––––––––––––––
Писна ми да ме заблуждават, да ме третират като безмозъчно говедо и да ми дрънкат глупости по платените медии, докато политическия елит търгува бъдещето и съдбата на децата ни и България. Виждаме как нагло ни спретнаха съвременно робство в колониална страна. И после наглостта да ни втълпят ,че сме щастливи роби живеещи в западния свят. Изправени сме пред проблеми, каквито българският народ в цялото си историческо и доисторическо свое битие не е познавал и не му се е случвало да се сблъсква. Българската действителност винаги е била трудна, но днес търпим нещо съвсем различно. Усещането ни ,че пред нас се настанява неизвестното за бъдещето на деца и Родина ни кара да се затворим заедно със страха за COVID19 и отчаянието. Жалко, много жалко за милионното поколение българи построили нова България след фашисткия режим. Сега това поколение тъне в мизерия, унижения и несигурност за старините си.
Ние сме тези, които трябва да покажем на децата, че живеем в сложен свят, който не се нуждае от лицемерни препаски, а от извличане на поуки от миналото и формиране на реален, правилен мироглед. Който обезличава и не зачита миналото си, унищожава бъдещето си. Това трябва да си го повтаряме винаги и всякога , то ни е необходимо точно сега. Нуждаем се от идеология, имаме нужда от идея, в която патриотизмът, които мисля е вроден във всеки от нас, да се превърне в нарастваща последица на бунт и битка за социална справедливост !
Има ли читави и достойни хора върху които би могло да им се повярва и гарантира доверие на лидери за национално обединение и кои са те?
Има ! Това са истинските социалисти, отсеяни от разните отклонения, утопични и реформистки течения. Това са достойни хора запазили идеала си наред с морала и честта си като истински социалисти проверени във времето.
При тази ситуация едва ли може да се съмнявам , че е възможно всеки един член на колектив в БСП може да осъзнае своята роля, и да бъде максимално полезен в изграждането на боеспособен колектив в класовата борба за социална справедливост. Нека спрем да чакаме промяна, а бъдем промяната, която искаме да видим! Не сме стигнали в историческото си развитие до тук, чрез бездействие , а с много самоотвержена борба предците ни са защитавали Родна България и интересите на българите. Непростимо , ние да не го направим същото.

Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.