НЕЩАТА В БСП  МОНТАНА  НЕ СА ВЕЧЕ ТОЛКОВА ТРАГИЧНИ ,  А  ПО СКОРО  СТАВАТ  КОМИЧНИ

 

НЕЩАТА В БСП  МОНТАНА  НЕ СА ВЕЧЕ ТОЛКОВА ТРАГИЧНИ ,  А  ПО СКОРО  СТАВАТ  КОМИЧНИ

======================================================================

Нещата не  са толкова трагични , защото в Монтана вече , почти няма никаква партийна организация. Остана  си само ръководството ,  което да координира лъжите с „Позитано“ 20

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

– „Днес проведохме среща с председателите на общински партийни съвети на БСП от област Монтана. Участваха Ирена Анастасова – народен представител и Христо Проданов – министър на туризма.“Поведението на левицата в управлението е стабилно, разумно и последователно“-беше изразено на срещата. Набелязани бяха и конкретни мерки за подобряване на организационното състояние на организациите . Благодаря сърдечно на областната председателка на БСП Монтана – Камелия  Цветанова – винаги рамо до рамо в името на каузата ! “

Това е написал Евгени Барий като информация за срещата , която трябваше да бъде с  председатели на ОПО , със социалисти и симпатизанти от Монтана с представители на Националния съвет , Министри , Народни представители на БСП  в страницата си във фейсбук .  Да , ама в Монтана  има феодализирани  изградени принципи за такива срещи  , които строго ограничават „струпването“ на много социалисти и особено  на Монтански председатели на ОПО ,  защото е крайно неприятно и нежелателно тяхното изказване , задаване въпроси и т. н. Господин Берий , много добре е запознат с тия „наредби“ , защото той самият е съучредител на това вече учредено феодално ръководство в Монтанската Община на БСП и знае  точно каква е каузата на Трифонова.  Така , че всичко премина в контрол,  лично упражнен от Председателката вече и на Областната Партийна организация г-жа Камелия Трифонова . Или с една дума  : нищо ново , което може да се случи в Партийната организация в Монтанско. Христо Проданов ще докладва в „Позитано“20 , че всичко е наред и са взети : „конкретни мерки за подобряване на организационното състояние на организациите“ . Забелязал съм , че Е. Берий е голям веселяк и майтапчия. И до ден днешен се чудя как и защо Кирил Добрев се опита да набие тоя веселяк . Явно е ревност !  Та Берий е много близо до Нинова . /вижте и снимката / Евгени споменава и Ирена Анастасова – народен представител от 12 МИР Монтана. Тя смирена жената и за нея само доброто : става за съсед на лозе – няма изгледи да ти напакости. С една дума : „ни дума , ни вопъл ни стон“. Ама така е много по добре . Има си хора за всичко , та до нея ли са опрели тия Монтански организации , които почти вече не съществуват да им оправи организационното състояние.  Време да минава и дано : – „парламента да е жив и здрав  четири години“.

И такааа …. за срещата в Монтана с елитното ръководството на „Позитано“, каквото протича в цяла България, и местните социалисти и симпатизанти  на БСП.  Не се състоя ! Не ги пуснаха , нито  председатели на ОПО, нито обикновени социалисти , нито симпатизанти, и както винаги излъгаха  , че такава среща няма , а имало заседание на Областния съвет на БСП Монтана, но забравили официално да поканят членовете на Областния съвет.

Нещата в БСП Монтана , уважаеми приятели са трагични.  Особено за възрастните социалисти, които някога строяха България с мечти за нормален и смислен живот на техните деца и внуци.  И както виждаме „нещата“ са вече и комични за ръководните кадри в Партията на Нинова . Днес сме вече , далеч от същността на партийния живот и отговорната дейност на партията към членовете й,  и съдбата на България.

Единствената алтернатива за спасение на БСП е пълно рестартиране .  Изпълнително бюро на БСП да прояви политическо достойнство,  ако го има , и заедно с лидера си Корнелия Нинова да подадат оставка вкупом ,   до ръководствата на Общинските организации.

Когато правата на социалиста и социалистическия идеал се превърнат в безправие и грубо нарушение на устава ,  бунта и съпротивата е задължителна , защото  със  злоупотребите в Партията  се  съпътстват престъпленията и посегателствата над личната чест и достойнство на много социалисти и заплашва съществуване на самата Партия.

Това е истината !   Другото е лъжа и безотговорност , която ще обезличи и погуби лявата политическа формация. Нека спрем да чакаме промяна, или нещо да се случи ,  а ние да  бъдем промяната, която искаме да видим и запазим идеала на социализма !

Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *