ОБЕКТИВНА ДИАГНОЗА ЗА СОБСТВЕНОТО НИ СЪСТОЯНИЕ, ОТРАЗЯВАЩО И НАШЕТО БЪДЕЩЕ

ОБЕКТИВНА ДИАГНОЗА ЗА СОБСТВЕНОТО НИ СЪСТОЯНИЕ, ОТРАЗЯВАЩО И НАШЕТО БЪДЕЩЕ

Изборното колело се завъртя отново. И отново надежда озари очакваното сиянието на справедливостта съчетано с носталгията към миналото , но свързана със страха от бъдещето.
Настоящото смутно време, в което обществото е разделено и възмутено от политици със силно его и лични интереси няма как да бъде обнадеждено за нормален стандарт на живот. Носталгията, доколкото я има, е принудително бягство от позора на сегашен живот и опит да потиснеш срама си. Това се случва с нас хората – но и изпод развалините на живота ни, все пак схващаме поредното изборно тържество от обещания и лъжи , които целят да ни настанят за четири години, заедно с обещаните надежди за нормален живот и справедливост. Сигурно има останали и такива , които вярват на обещанията и това са необразовени , полуграмотни , младото поколение на Развратния Преход – те пък пет пари не дават за някаква корупция, за бъдещето. На тяхното знаме може да пише „Ела ме корумпирай , даи 50 лева и ще гласувам и за дявола“ – къде на шега, къде на истина, такива са нещата.
Това е България днес, докарана до унизително положение от същите тези стари, досадни , некадърни и крадливи политически муцуни, които тровят с присъствието си политическия и публичен живот на страната – погубват милиони човешки съдби.
Тяхната наглост и арогантност нямат фактически измерения и ние трябва да ги рециклираме отново и отново и отново да се надяваме на „надеждата“. И това „Изборно колело“ засмърдя на гнилоч и балъци. За съжаление, това не е остроумие, а обективна диагноза за собственото ни състояние, отразяващо и нашето бъдеще.
А всъщост каква е реалността днес в България и света ?
Във всички държави хората изразяват все по-отчетливо и категорично несъгласието да живеят по този начин – те искат промяна.
Сценарият е от векове и е доказан успех за властване.
Капиталът създава и подрежда средата, от която ще избере новия властник. Тя поддържа илюзията, че всичко е по конституция и закон , че волята на народа е спазена и участниците във властта са определени от избирателите. Но всъщност какво е ? И какво става ? В тази среда винаги влизат политически субекти и личности, които са с десни убеждения. За янките и европейските колонизатори е важно в парламента болшенството да е дясно. И от тук на сетне в този парламент все повече ще се изработват и гласувани закони по начин , чийто интереси са на западните „началниците “ и са извън интересите на мнозинството от българи , чиито животи ще бъдат променени завинаги, най-вероятно за по-лошо , е истинската катастрофа и геноцид на нашето време. Моделът няма да се демонтира, а просто ще се ремонтира – къде основно, къде козметично. Но не повече! Самият капитал няма да приема идеята на министрите от финансово – икономическия блок на служебното правителство да бъде преобразен, за да влезе в синхрон със световния образец и тенденция за инсталиране на нови технологии.
Нови технологии ? Та в България не останаха от индустриалния интелект – инжинери , техници , специалисти. За какъв технологичен процес може да мечтаем ?! Колониални роби сме !
Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *