О Б Р Ъ Щ Е Н И Е –     СДРУЖЕНИЕ  – “ Пряка Демокрация Монтана“ – КАКВО ЗНАЧИ  ТОВА ?

О Б Р Ъ Щ Е Н И Е

 

СДРУЖЕНИЕ  – “ Пряка Демокрация Монтана“ – КАКВО ЗНАЧИ  ТОВА ?

===========================================================

Пояснение  за ново регистрираното  Гражданското Сдружение в Монтана

“ Пряка Демокрация Монтана“

–––––––––––––––––––––––––––––––––

Преди часове се потвърди от „Търговския регистър “ – Монтана , че вече е регистрирано Гражданско Сдружение “ Пряка Демокрация Монтана“ . Искам като председател на това Сдружение да поясна причините и задачите да се регистрира “ Пряка Демокрация Монтана“ .

Напълно съм убеден , че при налично силно и действащо Гражданско Общество  живота и състоянието на селището в , което се живее би било много по различно от липсата на такова Гражданско Сдружение.

Сигурно много закъсня , не само в Монтана , но и в цялата страна създаването  на  Граждански Организации , които биха подобрили справедливостта ,  дори и жизнения стандарт в живота на българите .  Но Политическата мафия положи достатъчно усилия да не се случи това , знаейки , че такива организации ще бъдат коригир на местно управление и контрол на всички избираеми постове в управлението на страната и допълнително ще бъдат касовия апарат при изразходване на бюджетни средства . А това си е голям проблем за политици и държавни управници , привикнали да бъдат опазвани и неприкосновени от сегашната действаща КОНСТИТУЦИЯ. Затова и няма отсъден политик , или държавник от върховото управление на страната.

“ Пряка Демокрация Монтана“ ще се яви като един защитник и будител в Обществото към обикновения човек. „Съзнанието може да определи битието“. Едва ли в днешните условия може да е актуално – „Битието   определя  съзнанието“ , при положение на  реалността в , която живеем днес. Ние сме тези хора , които сами можем да изградим предпазни и функциониращи елементи в живота ни / закони /, които са необходими за нормално съществуване на всички ни ,  и гарантираме на всички българи възможност да се реализират способностите си тук в България. За това заставаме твърдо зад ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ И МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ” – веднага.  Това е изходът от парламентарната, политическа и държавна криза. Явно там по върховете на държавното управление , предоставени от политическите партии са се „наблъскали“ многотило , какви ли не  неграмотни  болните глави с  болни илюзии, политически лъжи и престъпни деяния спрямо народа и България . На това трябва да се сложи край. Въпреки , че сме  я докарали до това да сме зависима колониална страна не трябва дори да си го помисляме да се отказваме от възвръщане суверинитета на Родината ни .

Трябва да знаем , че нито една система ,  която подлежи на отмиране , или на изчерпяне  ,и  която се е закотвила сама  в себе си и е усетила , че края й е на близо и трябва да бъде премахната. Тя е изключено да се смени сама.

Променя се от определени личности , които са осъзнали реалността и причините  за възникналите проблеми в Обществения договор с държавата и народа .  И повтарям : единствения реален изход от  политическата криза в България  е  ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ И МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ.

Резултатите от последните  избори категорично се потвърди убеждението, че избирателите не виждат свои представители в нито една от партиите, включително в ново създаваните такива , в тотално недоверие към политическите проекти, конструирани изкуствено от социалните инженери, защитаващи интересите на олигархията, на чуждите агентури и корпоративните кръгове.

Всичкото това е дошло до „главите“ на всички ни и затова трябваше да го има “ Пряка Демокрация Монтана“ , за да  организира и утвърждава демократичните принципи на обществено-политическия живот по местоживеене, общини, области, региони и в страната.   Да съдейства за развитие на гражданската инициатива и най – важното да сътвори контрол и отговорност на всички изборни длъжности в управлението на държавата.

Не по малко важно е и фокусирането на Сдружението върху проблемите на всеки българин , изпаднал в беда и несъстоятелност. Според законовите положения и възможности ще застанем  до него и ще го защитим,  защото той е част от нас.

Ще си позволим да разобличаваме ,   или публично да  стимулираме  с публикации до обществеността за деянията на народни представители, кметове и общински съветници.

Всяка една политическа формация ще има възможността да излъчи в Сдружението ни по един официален представител , за да участва в разширено заседание в обсъждане позитиви , или негативи на „изборната длъжност“ /лицето / , което е от партията им. Ще има и представители от местни бизнесмени и от кметството на населеното място.

Всеки българин има право и възможност да бъде член на “ Пряка Демокрация Монтана“. Политическата принадлежност и убеденост на всеки бъдещ член не ни интересува ,  важното е да бъде убеден в нашата мисия за активна дейност срещу противозаконните действа на партийните  олигарси и чуждестранните политически проекти ,  позволявайки им да ни ликвидират като народ и държава.

Ето и сайта , които ще бъде на “ Пряка Демокрация Монтана“

https://bspmontana.com/ – / България социална и просперираща/

Илия Миладинов