О Б Р Ъ Щ Е Н И Е ––––––––––––––––––––– КЪМ ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ НА ПП „ВЪЗРАЖДАНЕ „В ОБЩИНА МОНТАНА

О Б Р Ъ Щ Е Н И Е
–––––––––––––––––––––
КЪМ ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ НА ПП „ВЪЗРАЖДАНЕ „В ОБЩИНА МОНТАНА
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Живеем в отговорно време, време в което всеки е със своята лична отговорност пред деца , родители и селището в което живеем.
Проблем е , че сме манипулирани и объркани, че сме отчаяни , но най жестокото е ,че успяха да ни противопоставят едни на други и засеят ненавист и омраза, която успешно разяжда малкото останали човешки ценности , което рефлектира върху интересите на жизнения стандарт. Ако разгледаме манталитета на младите хора около 30 те години , които навлизат сериозно в живота си и прозират вече реалностите и отговорности пред бъдещето , то е на лице явна обърканост в собственото им състояние и представа за дълбочината на колониалното блатото, където са попаднали .
Трудно осъзнават и разбират причините , и процесите в света , които докара България до това блато. И най-лошото е , че липсват всенародни претенции да се излезе от него.
Така живеем вече 33 години и нищо добро не се случва – освен обещанията, които са достоверни, колкото мазалите на пияни каруцари. Всички искаме да оставим следа на този свят. Искаме да знаем, че животът ни има смисъл, че по някакъв начин променяме живота в бъдеще на деца и внуци , НО ……….
Доста сложни неща и усложнения тепърва ще се наложи да ги преодоляваме .
–––––––––––––––––––––––––
Обръщам се към Общинските съветници на ПП „Възраждане“ в Община Монтана.
………………………………………………………………………………………………….
Класически номер на лидерите на Политическите партии „началници“ ви спретнаха спекулативна надежда и превърнаха в илюзия заветната мечта , че именно вие ще бъдете фактор в някаква осезаема промяна в живота на Община Монтана. Бъдете ! Няма лошо в това . Но , за да стигнете до това ви трябват няколко неща , а вие имате само желанието , ама сте го гарнирали с некомпетентна наглост примесена с лъжи.
И нека отново ви припомня :
„Уважаеми съветници от ПП „Възраждане „вие се заклехте ,че ще защитавате и работите за интереса на гражданите на Община Монтана , не чухме да се кълнете за лидерите си на политическата ви формация. Вие сте тук в тази зала да решавате проблеми и инициирате възможности за нормален живот на гражданите и благоустрояването на Монтана и селата в Общината.
Трябва да знаете и да „свиквате“ с ГС „Пряка Демокрация Монтана“ – Ние сме механизъм за контрол и търсене на отговорност на всички избираеми длъжности в Общината и страната.“
Думата „свиквайте“ Вие я изказахте на Зам . председателя на Общински Съвет Монтана , аз я чух. Това е просташка наглост ! С какво да свикват ? До сега с нищо не впечатлихте колегите си , освен с „Нощната аптека“ , която не беше ваша идея , а на ГС “ Пряка Демокрация Монтана“, но това не е толкова важно , щом като се взе някакво становище , ние на повдигнахме въпрос за това пред сесията . Но Румен Софрониев в социалните мрежи твърдо гарантираше , че това е тяхна инициатива.
Не със „свиквайте“ , а с с благодарност трябваше да започнете за „добре заварили „в Общинския съвет към инж. Иво Иванов , Кмета Златко Живков и всички отново останали съветници. Защото те през мандата , наистина направиха много за икономическия възход на Общината и облекчиха живота на много страдащи и изнемогващи граждани в Общината. Нито един път не „рекламираха“ политическите си формирования . А дори и спонсорираха Гражданското Сдружение.
На последната сесия вие прекалихте с персонални обиди и стигнахте и до закани. А Софрониев вече прикани в социалните мрежи за протести !
Явно , доста рано тръгвате към изборите. Правете го , вие си знаете какво са ви наредили лидерите , но в зала – НЕ !
Всички българи си носим бремето на собствената си съдба сътворена до голяма степен от нас самите. Остана ни нашата наивност и отговорност пред деца и Родина . Ако го проумеем това и бъдем заедно , може и да успеем да премахнем срама си пред идните поколения .
Илия Миладинов