ПРЕДИЗБОРНОТО КОЛЕЛО ЗА КМЕТОВЕ И ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ СЕ ЗАВЪРТЯ

ПРЕДИЗБОРНОТО КОЛЕЛО ЗА КМЕТОВЕ И ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ СЕ ЗАВЪРТЯ
==========================================================
Отвратих се от този цирк в парламента !
Вижте ги в Парламента какво чудеса сътворяват , като че са в училище с умствена недостатъчност.
–––––––––––––––––––––––––––––––––
Не се отказвайте да го прочетете до край , ще разберете , или ще си припомните за някогашните панаири и ще имате възможност да сравните реалността с днешния панаир в България. Или го прочетете на възрастните си родителите си. Ще си го припомнят някогашния панаир и ще се усмихнат. Имат нужда от усмивката , а вие имате нужда от истината и ще я разберете. Четете !
–––––––––––––––––––––––––––––––––
Изборното колело на късмета , т.с предизборното колело за Кметове и Общ. съветници се завъртя. Най – оживено е около цирка и виенското колело в панаира , правен в цяла България. Нали си спомняте някога имаше такива панаири с цирк и голямо виенско колело накичено с люлки и тези люлки запълнени с хора , в които се изживяваше някакви емоционални преживявания от гледката и усещането за летеж към височина. Така беше ! А целия панаир е застроен със сергии, бирарии , стрелбища , люлки и детски въртележки . Много ТКЗС та от Окръга рекламираха селскостопанската си произведена продукция …. навсякъде музика , много шум , много бира , кебапчета и всичко останало , което може да впечатли и привлече посетителите на панаира.
Цяло лято се стягах за това събитие , събирах парици за панаира , за стрелбището , за люлките , виенското колело , цирка . Беше ми интересно и да видя и новото чудо в телевизор „Опера“ , а там пред него се трупаха селяни не видели и не повярвали. И още нещо ме впечатли – многото купища с дини и любеници предлагани от полянските села за по 6-7 ст. килограма. Къде такова чудо в турлашките балкански села можеш да видиш и… да опиташ. Аз лично доста парички похарчвах на стрелбищата. Все се надявах да гръмне нещо от големите награди , но все не успявах. Вечерите стават много шумни и интересни , с пищни компании от села и …отвсякъде се кефеха с духова музика , е имаше и друга модерна музика и пищна певица , която подклаждаше настроението и успешно се унищожаваха стотици кебапчета, ама с прясно българско месо и с гарнитура – наливна бира. Това приятно изживяване продължаваше една седмица , забележете след жътвата на пшеницата .Тогава Партията разрешаваше народа да „разпусне“ малко . Те бяха там , тези които строяха заводи ,фабрики , училища , читалища , тези които работеха в заводите , фабриките , фермите . Разпускаха и земеделските стопани , производителите на 80 % от храните на българите . Тези които строяха жилищни блокове в градовете и ферми и цехове в селата. Бяха и циганите , които работеха в отговорни и не до там здравословни условия в предприятия . Но учеха всички в училища и изучаваха истинската история на България . Имаше ред и всеки си знаеше до къде има възможност да стигне с държанието си . Не че нямаше негативни проявления , но хората бяха против това и реагираха веднага на тях. Като , че ли всеки искаше да покаже авторитетно възпитанието си .
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
А да се върнем сега на днешния панаир !
Има ли панаири днес ? Някои ще кажат : -“ какъв е тоя панаир “ ?- Няма панаир ! Има , има ! Панаира е в цялата наша България . В последните години се прави по 2-3 пъти в година. Ще карам по ред как беше преди и как е сега .
– Цирка е всекидневен ! Почти всеки час клоуните излизаха с лъжи и простотии. Стигаха и до национално предателство като се ревнуваха и надпреварваха да са харесани на господарите си. Не ги интересуваха хората.
– Има и стрелбища , но се стреляха по улиците , беше по активно , но сега по Европейски се стрелят с компромати вече . Но от време на време гръмваха по някой.
– На виенското колело сме и ние обикновените хора и ни въртят колкото е необходимо до като ни втълпят колко е хубав живота и задължително би било добре да си мълчим , че сме глупави и може да изпаднем от люлките на колелото. А те умните и красивите ще ни казват кой да обичаме и кой да мразим ! Даже и ни заплашват , че може и от люлките да ни хвърлят.
– „Сергии“, т.с Супер маркети колкото искаш . От всякъде провиснала стока , хем западна, но ние си вземаме втора употреба . Хем „разработена“ , хем евтина – икономично . Има и месо отлежало на по 15- 20 годишно и вече с добра цена колкото в германия , но ние нали сме си дяловета и нашето е отлежало до 20 годишно , но стриктните и изпълнителни българи нямат избор нали е изпратено от „братска страна“ и трябва да спазим Европейските директиви . Вече не можем ние да си произведем наше българско , а какво ни кажат „Началниците“ това трябва да правим. По времето на отдавнашните панаири си произвеждахме 80 % от храните , а сега внасяме същите 80 % и едва 20 тина % си произвеждаме . Е , тогава все бяха кът портокали и банани. Беше голям проблем . Сега ги има колкото искаш – демокрацията ги докара. Докара и някакви спецеалитета – хлебарки , бръмбари и някакви смрадове
– „Бирариите “ – алкохол колкото искаш и то на добри цени . Цените са за стабилизаторите , есенциите /на какво искаш да ти замириса/ и още куп химически надбавки . Цената за истинския алкохол – няма , няма почти такъв истински и в питието ти . Така , че всичките ние , които консумираме алкохол от хранителните вериги сме спонсори на химическата индустрия и сме станали пациенти на здравната система .
– За “ детските въртележки „. Е тука вече любимата ни „Демокрация “ със забележителните ни „евроатлантически ценности “ и красивите либерали са се по грижели достатъчно , имайки предвид мечтата им за многогодишни преживявания как да ни вразумят , че щом те живеят охолно и за нас ще има по нещичко . Абе, все красиви и умни хора са . А ние все повече се убеждаваме , че сме едно наплашено стадо от идиоти , че ги търпим още и трябва да вървим по свирката на „началниците “ – така ни казваше и Боката. Ама тоя Боката много си го тачиме – направи ни абсолютни шампиони във всички негативни класации в Европата , па даже и в света .
– За „люлките“ :
1. Люляха ни едни 13 години , а и те едвам се олюляха в модерни люлки на далаверите и така им се облажи това люлеене , че и сега са се наредили отново да се люлеят , а и нас ще ни до клатят до край . Щели да ни интегрират в Европейските ценности на лъжите и корупцията . Купиха ни самолети на хартия , / поне да имаме някакви , дори и да са хартишни /, а и се гордеем , че ги платихме доста скъпо и доста предварително , та нашето слънце Боко да остане да води бащина дружина още поне 2 години.
2. И други има , които ни залюляха близо 7 месеца . И слава на Бога , че само толкова ни клатеха . Ама затова българите вярват , че Господ е българин. И така е , да знаете ! Той си знае работата . Кирчо и Кокорчо , така мязали на два ангели небесни , които се пръкнали , и сигурно довтасали по Божията воля. Били завършили 3 месечни курсове като някогашния наш ПУЦ в Харвард и станали добри еничари на Големите началници….. Посерковци ! Това не го казвам аз – народа , които им сърба попарата надробена с много лъжи и даже престъпления.
3. Стигнах и до тия , които се хвалят със сто и тридесет годишна Партия. Превзеха я ей ! И то тия комсомолците на не успелите партийци. А лидерката им пък няма нищо общо с тая изстрадала Партия. Затова и казват , че е като английската / Желязната лейди / Всичко помита пред пътя си .
Разбирам, че е сложно, особено в условията на голямо количество съблазни , които ги има на панаира . Овладяха Партията богатите панаирджии и я превърнаха в инкубатор на бизнес социализма, които стават десни веднага , когато им замирише на власт. Да се чуди човек какво да прави . А пък тия провинциалните лидерчета все се чудят отначало дали да седнат па да се залюлеят, или уж около люлката , та в …. люлката .
Стана така , просто факт е , че вече тия „столетни партийци“ са объркали мястото и съдържанието си в панаира, или си представят , че са в някакво ляво политическо пространство. Е….. то така е като замирише на пари , па после си трябва и власт и влияние.
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
И вече нещо на сериозно :
Това е парадоксална, сбъркана реалност и днес именно паразитите и именно тези , които разрушиха старите панаири в прехода се опитват да излязат като герои. Позорна наглост, която принуди хиляди пенсионери да не гласуват. Една партия от про десни политици, кичещи се с леви фрази, като и редица милионери и бизнесмени в ръководните органи на една соц. Партия ли да се разчита ?Там вече се намират само пенсионери и милионери . Ама мерака им е голям и са готови на всичко само и само да са в люлката. Е няма как ! Вие от отдавна сте на друго място и нямата нищо общо с реалното „ляво“. Копайте по дълбоко , сигурно ще откриете нещо друго . Винаги отделям повече внимание като на т. 3 понеже ми е болно , а и имам рана и наследствена нагласа да бъдем много критичен.
4. Е има и такива , които сега са сефте в панаира . Още не мога да разбера за надъханата им самоувереност че ги бива навсякъде на територията на панаира. Явно има всеобщо втурване за забогатяване , а панаира е един вход за изява и впечатление. Дааа ! Точно така е ! Тези Възрожденци искат да убедят целия панаир , че те са предопределени да лидерстват и да управляват целия панаир. Да , ама Не ! / на П. Бучаров / Поне лидерите им са съвсем на ясно , че това няма как да стане . Дано поне успеят да съдействат да се запазят нашите си левове и стотинки. Учуден съм , защо до сега не споменават за НОВА КОНСТИТУЦИЯ. Не разбират ли ,че Обществения договор между обществото и държавата е разрушен и тази конституция служи единствено на политиците и „едрите“ държавни служители . Но за сега им е весело и изгодно да се радват на всеобщия представящ панаир.
5. И последните , които ги има са от типа „Тука има , тука нема “ , ама май навсякъде ги има . Те са съгласни с всички за всичко , само да са в панаира и са навсякъде . Вече ми дотегна с тоя панаир , замирисал на кочина от какви ли не сътвери . Този ли бълвоч от яростни безскрупулни използвачи, които трябва и да мислят и правят политики за социални придобивки на трудовото беднячество в България и едновременно с това си правят и бизнес планове за собствено забогатяване.?Абсурд ! Отвратих се от този цирк и от този панаир ! На мен ми дотяга само като го пиша и предполагам какво е в душите на хората. Тая несигурност и реална опасност от бъдеща ядрена война ?!
Вижте ги в Парламента какво чудеса сътворяват, като че са в училище с умствена недостатъчност. Имаме чувството , че света е полудял !
Ние ще бъдем използвани за лично облагодетелствуване чрез гласа си на изборите без да сме сигурни, че живота ни ще бъде по добър и сигурен . Сигурно е ,че някои ще забогатеят още повече , а ние ще станем още по бедни. Днес те ще говорят хубаво и ще обещават много неща, а след изборите ще се сетят за нас отново когато има нови избори както става до сега. Това за съжаление са реалните истини и нека си ги кажем сега, за да го знаят нашите кандидат кметове и общ. съветници, че ние може да сме работещи бедни , или пенсионери, но не сме глупаци. Ние сме се образовали , когато имаше във всеки град панаир.
Илия Миладинов