РЕШИХА ДА НЯМАМЕ ПРАВО ДА БЪДЕМ СВОБОДНИ, ЗАЩОТО НАВЪН НА УЛИЦАТА Е СOVID19

 

Останаха ли още наивници , които да вярват , че СOVID19 е спонтанно природно явления и се е появило случайно . И да чакаме , някога да изчезне както грипните епидемии. Нито се е появил случайно , нито ще изчезне скоро. Не ни чака нищо добро в следващите години . През следващите години ще живеем в един свят с нарастващи рискове, продължаваща здравна, икономическа, социална криза, нарастващи неравенства, засилващи се масови протести. Бих добавил, че капитализмът става все по-конфликтен, рисков и опасен за човечеството. И тук може да се добави, че капитализмът в цялата си досегашна история при изостряне на кризи и противоречия се е характеризирал с опустошителни войни и смъртта на милиони хора . Но днес „новата война“ са вирусите, те вършат всичко необходимо , което удовлетворява интересите и мисията на фамилии , притежаващи над 80 % от финансовия капитал в света. Решиха да нямаме право да бъдем свободни, защото навън на улицата е СOVID19 . А немотията и безизходицата, която с безочие наричат „дисциплиниране чрез страх и глад“ си идват закономерно. Жалките помощи са свята надежда за спасение като в Римската епоха протягаме ръка и чакаме подаяния от господарите си .
Нарастване на населението на планетата е вече над 7 милиарда и половина и е сериозен проблем за едрия финансов капитал. Още мъничко време и Човек повече няма да има възможност да взема решения. От него нищо няма да зависи. И тук се запитваме : ами ако за оцеляване ни се налага промяна ? Какво става ? Човек да престане да бъде себе си и се примири да бъде смирен роб , да стане друг човек или изобщо не човек , полу жив робот ? Явно става – да си човек е ужасяващ риск , може да имаш физиономия на човек , а всъщност да си жива мумия.! И това в 21 век !
Няма нищо по-нечовешко от оцеляването. Боже , какъв народ сме ? Та ние от много робства винаги сме оцелявали . Винаги оцеляваме от нещо , което сами си го допускаме . Щом пристъпим към този аргумент, вече може да си задаваме въпроси , да направим избор между живота и смъртта на себе си като личност. И винаги избираме – живот, след оцеляване !
В днешната ситуация , пандемията, ваксинации, тотален медицински и полицейски контрол, с повсеместно електронно наблюдение и съхранение на всички данни за нас в единни информационни центрове, ние навлизаме в прозрачните условия на „другия живот“. Това означава, както в най-тежките ситуации, имаме избор – да бъдем човеци , или да бъдем смирени роби . Аз искам да съм независим човек и изживея живота си като нормален човек.
И накрая цитирам Жак Атали :
– „Ще установим абсолютна форма на диктатура, при която всеки ще желае доброволно да се съобразява с установените норми. Необходимо е всеки доброволно да приеме статута си на роб ”. „Тази нова форма на тоталитарно общество се създава с помощта на медицината, възприетите концепции за добро и зло и отношението към смъртта.
Историята ни учи, че човечеството се развива съществено само когато наистина се страхува: тогава започва да създава защитни механизми…“
А ми , ……… да започваме ! А дали , можем да си създадем „защитни механизми“ ? Или …. да вземем сопите и всички по площадите да потърсим „защитните механизми“ .
Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *