СВЕТА Е ТРЪГНАЛ ЗА НЯКЪДЕ , АМА НИЕ НА КЪДЕ СМЕ СЕ ЗАПЪТИЛИ ?

СВЕТА Е ТРЪГНАЛ ЗА НЯКЪДЕ , АМА НИЕ НА КЪДЕ СМЕ СЕ ЗАПЪТИЛИ ?
––––––––––––––––––––––––––––––––––
Туморните образования, които либерализмът сътвори в българския национален организъм и на българската държава остави дълбоки и очертани последствия върху живота и съзнанието на гражданите и различни политически и граждански формирования. Не са случайно многобройните ни избори всяка година . Сценарият е от векове. Капиталът създава и подрежда модела на колонизираната ни държава като подкупва елитът й , или той остава в зависимост от службите. Така се създава съюз на елита с колониалния робовладелец, за да се осъществява ограбването на народа ни , да живее в регулирана бедност и винаги зависим и манипулиран , за да се гарантират геостратегически интереси. Системата е работела с векове. И докато не се стъкми изгодно ефектен за интересите им „модела“ може да ходим и още много пъти на избори.
……………………………………………………………………………………………………………………..
Ясен пример е сегашния парламент и действия на правителството.
Не, че искам да ви информирам за нещо ново и незнайно , или да смекчавам вини , но това са наистина реалности , които трябва да ги имаме в предвид днес и още от сега .
Всички ни е известно , че България е у тънала в корупционни схеми и безочливи , планиращи грабежи на всичко , което става на пари. Не това , е големия ни проблем. Големия проблем е ,че ние имахме , а и си ги сътворявахме вече 34 години управления , които воюваха срещу бъдещето на Родината и заприщваха пътя да тръгнем към бъдещо икономическо развитие. Надявам се , че се съгласите с мен за причините – субективни и обективни са ! Дълго е , да се припомня и анализира , как „пристигнахме“ до това жалко и трагично положение. Разберете , че нямаха да ни позволят скъпи българи , да се развием и тръгнем по друг начин. А нашите продажни политически марионетки допринесоха до заличаване на морал , достойнство , съпричастност и дори до заличаване на историческата памет – и всичкото това го сведоха до чисто парични отношения . Не трябва да се пропускат и платените “ мисирки“ / Б Борисов / и „д журналистите “ / Т. Живков / , които многоооо успешно си извършиха престъпното деяние спрямо нас българите. И така , нагло се оформи съвременното ни колониалното робство , както се е оформяло и преди векове от колонизаторите в света.
……………………………………………………………………………………………………………………………
В момента се намира в един повратен момент в своята история поради факта ,че в света започва един нов технологични преход. Този преход ще раздели света на успели и не успели, на богати и бедни. Опитът да се заглушат неудобните истини няма да спре този преход . Тези страни , които успеят да се адаптират към новите технологични реалности и нов подход за правене на бизнес, към нови съюзи , със страни с потенциални енергийни залежи и надеждни пазари , и осъзнати към новите реалности за ОБРАЗОВАНЕТО на своите граждани – тези страни ще бъдат новите богати и успели страни . Въпроса днес е , къде сме ние , можем ли да си позволим да изгубим още един преход, ЗАБЛУЖДАВАНИ в някакви „ценности“ и си останем на дъното . Боже ,…… какви въпроси поставям ? Ама , погледнете – има ли поне една вечер да не видите по медиите какъв уникален политически цирк- спектакъл се е сътворявал през деня !!!??? Такава пародия от мухлясали и маносани , нечистоплътни неолиберални актьори България никога не е имала. Простотия ! , Простотия ! Чудо не запомнено ! Но… шлаката си е шлака , тя винаги рано , или късно се изхвърля . Не съм пророк , но :“ В сегашния парламент, категорично липсват признаци , че може изобщо да тръгнем „нагоре“ , а и нямаме правителство , което да работи САМО за интересите на РОДНА БЪЛГАРИЯ . Само това стига , за да не се замисли човек , дали пък един ГРАЖДАНСКИ УРАГАН би заличи в близко бъдеще всички политически партии , заедно с отиващият си неолиберализъм. Но веднага излиза проблем – ЛИДЕР ??!! Къде е , кой е ??!!!Обикновено казваме : еволюционното развитие си ражда всичко необходимо . Дано !
Илия Миладинов