СЛОЖНОСТТА НА ЖИВОТ В БЪЛГАРИЯ НЕ НИ ЛИ ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ ДА ВИДИМ И ИЗГРАДИМ СЕБЕ СИ , ТАКИВА КАКВИТО ТРЯБВА ДА БЪДЕМ

Публично
СЛОЖНОСТТА НА ЖИВОТ В БЪЛГАРИЯ НЕ НИ ЛИ ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ ДА ВИДИМ И ИЗГРАДИМ СЕБЕ СИ , ТАКИВА КАКВИТО ТРЯБВА ДА БЪДЕМ
===========================================
Винаги съм вярвал, че смисълът на всяко човешко съществуване е стремежът към свобода и щастие , и винаги търсещ възможност да се реализира
–––––––––––––––––––––––––
Сигурно по рационално би живял човек и по разумните и правилни решения би вземал в живота си , ако е разбрал реалността в която живее и развитието на процесите в обществото. Замисляш се , но….. трудно идва отговора. По скоро усещаш реалността , която трудно си я обясняваш, но още по трудно е да си дадеш ясен отговор, заради това , че може да се отговори по няколко начина , но е трудно да определиш кой е най- правилния, за да вземеш вярната за своите интереси позиция. Има и още нещо важно : какво като ако си намерил отговора ? И какво ?! Какво може да се направи ? Отговор , трудно се намира, но все пак задъхани казваме : – „Ама нали Господ е българин , той ще ни спасява „Хмм ! По Коледа ще очакваме чудеса !
А, замисляли ли сте се къде отиват всички неизречени слова и тяхното значение и сила от не изказването им ? Тежки са клетвите в словата на онеправдаваните бедни отчаяни българи. Съдбата ни определи да заживеем в Неолиберализмът , които е не само икономическа доктрина , а мощна идеология , която обхваща всички сфери на живота и променя изцяло ценностната система на обществото.
– „Това е идеологията, която погълна света, почитаща единствено логиката на пазара и парите , отричаща нещата, които ни правят човеци“. / думи на Стивън Меткалф /
Нека да го знаят тия – неолибералистите , че възрастните хора в България са грамотни и образовани хора. Тяхното мълчание и безизходицата не ги прави лесно манипулирани. В живота няма неплатени сметки. Съдбата ни определи друг да плати нашата сметка. Сметката ще ни я плащат нашите деца и внуци. Затова е толкова безпомощното страданието на душите ни. Затова и кръста си ,които носят тия възрастни хора сега е толкова тежък. Ние сме грешници пред нашите предци и родна България.
Получаваме нищожни пари за оцеляване срещу труда ни, болни сме от некачествената храна и напитки, от мръсния въздух и отровите, с които ни засипват. Убиват ни бавно, майка по майка, баща по баща, дете по дете изчезват от България, тровят водата и земята ни и накрая ни затвориха по домовете като чумосало животинско стадо. Всяка малка лична трагедия е част от общата огромна катастрофа на българския народ. Това не е ли болка за всеки българин ?
Това са неолиберализмът и глобализмът, едновременно са създателите на този коварен капан, всяващ страх и ужас; както и самото чудовищно творение, което поглъща и разрушава всяко човешко чувство на сигурност, доброта, справедливост и надежда. Едва ли в историята си българите са оставали в такава безизходица, лъгани и унижавани от всякъде, без никакъв шанс и лъч надежда да заживеят свободно и смислено в своята държава България. Пръснати сме по целия свят
Дълго е , да се припомня , как „пристигнахме“ до това жалко и трагично положение. Разберете , че нямаха да ни позволят скъпи българи , да се развием по друг начин. А нашите продажни политически марионетки допринесоха до заличаване на морал , достойнство , съпричастност и заличаване на историческата памет – и всичкото това го сведоха до чисто парични отношения . Не трябва да се пропускат и платените “ мисирки“ , които многоооо успешно си извършиха престъпното деяние спрямо нас българите. И така , нагло се оформи съвременното ни колониалното робство. Сега разбирате ли какво се случва в Българя през последните 33 години и защо?
И нека завърша така : не бива да бъдем понесени от течението на личностна омраза, безразсъдство и стигнем до злорадство и мъст и забравим, че имаме шанс да осъзнаем колективно голямата опасност от изчезването на рода ни и България. За нас българите, друга държава ние си нямаме. Нито друга история, идентичност и памет. Трябва да пазим своята памет от миналото и да го разберем наистина , че трябва да си казваме истината за миналото ни ,за да бъдем силни в борбата си за бъдещето.
Илия Миладинов