СПОРЕД ВАС – ОСТАНА ЛИ НАДЕЖДА ДА ЗАЖИВЕЕМ НОРМАЛЕН ЖИВОТ ?

6 дни 

Споделено с: Публично

Публично
СПОРЕД ВАС – ОСТАНА ЛИ НАДЕЖДА ДА ЗАЖИВЕЕМ НОРМАЛЕН ЖИВОТ ?
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Политиката е начин за извличане на пари. С последните избори България демонстрира едно уникално изборно шоу по купуване на гласове. Стресът и мизерията са успешни фактори, изкуствено създавани и насилствено налагани против волята на хората, за да оцени щедростта при избори на господарите и гласуват в полза на дарителите. Не бива да бъдем наивници и да си мислим , че политическата класа не е в течение на „изборното шоу“
Ние самите допуснахме всичко това. Сега от какво да се оплакваме? От собственото си овчедушие? От европейските басни за щастливо бъдеще ли ? От демагогията на лицемерните колониални надзиратели ли ? Та те започнаха да се псуват като вмирисани каруцари и да се замерват с какво ли не в парламента . Започна наистина невиждано шоу в парламента . А ние ще гласуваме за приза “ невиждан до сега циник и предател“ в парламента.
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
Всеки един от нас усеща ,че нещо не е нормално , в тая нашата България. Нещо все се заражда и обикновено се случва , какво ли не . Така е ! Случката бързо преминава и похлупва я следващата „случка “ А ние покорно примигваме и сядаме смирено в домовете си и чакаме нещо следващо да се случи , я в Парламента , я в сглобката , полицията , или в местна лакърдия, …. привикнали вече на това . И…. даже не излизаме да гласуваме. Стоим си смирено в къщи и си гледаме сериалите . Правим се на обидени и си отмъщаваме. Ама на кой и кои … не ми е ясно , и за какво ?
Но , ако се замислим за причините за това ни състояние , то не са една и две .
– Истина е , че липсва елита на нацията и малкото останали хора в България, няма как да осигурят промени с легални средства, а подобно състояние обещава опасен риск с неясен хаос в близко бъдеще. Всичко зависи и от сглобките до къде ще натягат пружините на простотиите и в безочието си нагледно да разпределят „баницата „помежду ортаклъка ГЕРБ и ДПС , без да се съобразяват със съдбите и интересите на хората и суверенитета на България..
Позволявам си да споделям с вас уважаеми приятели моите виждания за две от най- важните причини за проявен нихилизъм от всички нас за трагичното ни състояние на примиреност пред изявени предатели и престъпници.
И още едно има важно :
– Геополитическата важност на България за САЩ е нараснала неимоверно след безвъзвратното отчуждаване на Турция от Съединените щати и бъдещето отношение на Турция към НАТО. Няма как това да не е фактор за живота на българите и съдбата на България. Интересите на Господаря правят до някъде и изненадващите „случки“, разбира се гарнирани със старанието на надзирателите ни . Липсата на перспектива, огромната между човешка агресия, стигаща на моменти до ненавист и глупостта да се противопоставяме един на друг по политически мотиви е прекалено глупаво и жестоко. Търпи народа , търпи , дори ръкопляска на всеки агресивен политически говорител , който се осмелява да наплюе перверзията на българската държавност – така наречената сглобка. Тя видимо се укрепва от псуването и плюнките. И ще търпят и ще понасят всичко , защото вкуса на парите е болест.
Поведението на днешната власт е нова версия на вече случило се през първата половина на 40-те години. Тогава властта си позволи да преследва и наказва физически несъгласните. Днес тя е с огромно желание да запушва устните на непокорните и да отстранява противниците си. Политическият инат и апетит за власт и пари винаги е проявление на нелечима глупост и безнадеждност. Той е присъщ на слугински и предателски манталитет.
Но нима държава с такъв манталитет има бъдеще? А , ние може ли да очакваме да заживеем нормален живот при такава държава ?
Илия Миладинов