СРЕЩАТА СЪС ЗЛОТО Е ПОУЧИТЕЛНО ..

СРЕЩАТА СЪС ЗЛОТО Е ПОУЧИТЕЛНО …

Човечеството е еволюирало, благодарение на проблемите, с които се е сблъсквало и му се е налагало да търси нов начин на мислене, чрез който да ги преодолее и оцелее. Ако няма търсене и трудности, колкото и неразрешими да са те, ние ще останем заседнали на някакъв етап в развитието си,
Дали тази пандемия COVID-19 ще промени лакомото, самонадеяно и агресивно човечество, предстои да видим. Най-малкото, тя му показа колко уязвимо е то и колко бързо може да бъде изтикано до ръба на безумието. И дано от всичкото това се получи едно човечество с поуки. Вирусите, смъртоносните болести, страхът, води до увеличаване на разстоянията между човеците и спешно очертава дистанции на предпазливостта. Срещите със злото са поучителни, стига хората да поискат смислено да си направя извод. Днешната пандемия следва да доведе до преразглеждане на политиките за сигурност и на представите за смислен живот. Краят на чумния период бележи подновяването на живота, възстановяване на разрушените структури и всекидневните ритуали.
В Община Монтана е налице дарителската кампания, която подпомага мерките за преодоляване на СОVID 19. Много са даренията, които имат отношение към подкрепата за хората в тези дни във връзка с извънредното положение преди Великден. Не може да не се отбележи за ентусиазма на кмета на Общината Златко Живков , които успя да мобилизира социалните служби с около 60 доброволци да приготвят и разнесат над 1 000 хранителни пакети за възрастни социално слаби хора в цялата Община .
Крайно време е да получи благодарност от цялото Монтанско общество Супермаркет Жизел – народен магазин, Монтански – Български с български хранителни стоки. Поносимите цени и „българското“ в магазините на „Жизил“ го правят наистина народен магазин за Монтанчани. Многократен дарител в дарителски кампании към бедни хора в Общината. Единствен оценил, днес ролята и отговорността на полицейските КПП в Монтана и направил дарение с морален характер за Великден.
С пожелание за здраве, благополучие и светли Великденски празници. Нека има Мир и Любов в сърцата ни! И благодарим на тези , които не забравиха в това трудно време бедните и социално слабите хора.
Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *