СЪЧЕТАНА ПОЛИТИЧЕСКА НЕГРАМОТНОСТ И ОПАСНИ КРАЙНОСТИ МОГАТ ДА УСКОРЯТ НЕПРИЯТНИ ПРОЦЕСИ В БЪЛГАРИЯ

===============================================================

Чудна работа вместо ,задължително да се анализират новите реалности, за да се прецени колко и какви промени са наложителни. Стигнахме до тук , че мечтите ни са вече не към бъдещето , а дали може да се върне времето назад в социализма.
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Това , което много страни очакват да се случи , маи започва да се случва .
Информацията, че страните, членки на БРИКС, вече са достигнали до решението за пускане на единна валута, обезпечена със златно покритие, вкарва в неописуемо, „тревожно“ състояние англосаксонците и най- вече САЩ – „печатарите“ на основната и резервна за разплащане в целият свят валута е към своя си край .
Ето тази възможна политика не дава спокойствие на САЩ и ЕС, защото „трябва да връщат“, а те нямат с какво! Доларът доказа, че е превърнат от САЩ, в „заробваща хартийка“, сега остава и еврото да го последва! Липсата на развиваща се икономика и златни запаси води до липса на покритие на съответните валути. Видя се, само с „услуги“ /цветни революции и преврати / не става ! Тук не мога да не се възхитя на предвидливостта на Великобритания и Швейцария, едната излезе икономически от ЕС, другата изобщо не е влизала, затова можеха да водят собствени политики и да поддържат стабилна валута си . И още Чехия, Унгария, Латвия, Литва, Полша и Румъния не са в еврозоната . Страните им се е отказали от плановете за бързо влизане в еврозоната, докато не стане ясно какво ще е бъдещето на единната европейска валута. Анализът е повече от ясен. Този финансов и икономически модел, по който се случват нещата в момента няма бъдеще – това е класическа финансова пирамида, която е стигнала предела си на разширение.
Факт е, че цялата система е като един балон който се надува и скоро ще се спука
Предстои разпадане и писъци на излъганите, а тези с печалбите ще се снишават и ще гледат да изкупят на безценица каквото могат. Освен, ако не им бъде потърсена сметка за стореното. Обаче сервитьора ще дойде със сметката. С бияча зад него !
За България не коментирам ! Още не сме „дорасли“ да мислим правилно, да действаме , според необходимото и погледнем обективно реалността . Нито има кой , нито възможност да направим нещо в интерес на страната си . Знаете , че вече нищо не зависи от нас ! Търговията няма да се измени, защото съществува повече от няколко хилядолетия, правилата ще се променят и който не се съобразява с тях, просто ще фалира и заминава в забрава. Това са вече реалностите по повод на наближаващите исторически, световни, икономически размествания, за които англосаксонците усещат , че неизбежността да им се случи случка е факт . Объркани са ! Губят за винаги възможността да определят правилата как да живеят народите по света . С колониализма и кражбата на материални ресурси се приключи. Русия е „флагман“ /главен , водещ/ , заедно с Китай към многополюсен модел на правила в отношенията между държавите ! А тръгнат ли нещата срещу еднополюсния модел от основоположниците на БРИКС, „ефектът на доминото“ ще се разпространи в целия свят ! БРИКС, за сега дава „икономическа“ защита, но няма да далеч денят, ако „американският“ полюс стане още по- агресивен, да се превърне и във „военна“ защита ! Шанхайска организация за сътрудничество /ШОС/ само подкрепя решенията на БРИКС.
А дали , всичкото това ще се случи , или е погрешна мисълта ми ще се покаже в най- близко време! А за България – да почакаме докато „дорастем “ и да се надяваме , че сервитьора ще закъснее.
Илия Миладинов