ТЕОРИЯ НА ЗАБЛУДАТА И ПРАВОТО НА ИЗБОР

ТЕОРИЯ НА ЗАБЛУДАТА И ПРАВОТО НА ИЗБОР
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Понякога става трудно на човек , разбирайки какво се случва в реалната обстановка в живота на близките и обичани хора , за които си мечтал и градил смислен живот, и от някъде пристига една невзрачна личност – от управляващите и ти казва :
„- гответе се за война да „
– Срещу кой да се готвим ?
Малко ли бяха 3 , 5 милиона напуснали страната българи , та искате още ??!! Тя войната мина през България.
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Как би ми се искало да се разходим с млад българин из днешна България, за да види той опустяващите села и буренясващите ниви, умиращите градове, потънали в кал, прахоляк и занемари. Да се разходим до руините на отдавна замлъкналите фабрики и заводи, до празните казарми и стотици затворените училища. Как бих искал младежа да види лицата на днешните провинциални българи. Да поговори с тях и да чуе техните разкази как живеят и как се чувстват в капиталистическото ни настояще. Да усети уханието на буржоазната демокрация и капитализма, от които все повече лъхат на трупна миризма и измами.
Всички българи си носим бремето на собствената си съдба сътворена до голяма степен от нас самите. Тепърва , обаче ни се налага да изясняваме как така за пореден път попаднахме в поредното заробване . Как така се получи ? Някога скачахме по площадите , за да изтърсим от нас лошите социалистическите остатъци и останат само светлите надежди за западния стандарт на живот. Така беше , но до западния стандарт се добраха само 5 % от българите , а останалите продължихме по площадите да търсим своята наивност и отговорност пред деца и Родина . И днес , като че ли всичко започна да ни се изяснява гледайки днешните депутати и тяхната неадекватност и простотии. Ето ги причината за днешните политически нелепици, неразбории и абсурди. Елита на нацията ни напусна и то преди всичко индустриалния интелект – инженери , техници ,специалисти , лекари и всичко ,което разбра ,че в България няма как да реализира възможностите си . Днес политически болни и некомпетентни хора , деца на неуспели партийци на БКП участват в политиката и са с претенции да управляват , а някои и управляват държавата . В циничното си безсрамие те нямат никакви задръжки и заради мисълта за вечно господство са готови дори на собственото си самоубийство. За съжаление, това е обективна диагноза за собственото им състояние , което неминуемо рефлектира върху съдбата на напълно объркани хора и на тяхното бъдеще. Пледират за стабилност : Стабилен е само мъртвеца, защото движението вече не е негов проблем и реакция. Уважаеми управляващи: Стабилността крие страха ви от поражението, тя гримира бездарието. Стабилността е гримирана немощ, напудрена и прикривана нищета , но те имат голям опит и потенциал отново да ни излъжат и отново да ни пробутат техен човек и това ще е някой , които е „изучил“ в Харвард за еничар – защитник само на американските интереси . Едва тогава ще осъзнаем цинизма на това да предлагат личност импотентната и ненужна за българите .
Мръсно е нашето време, негодниците ни налагат своята правилност. И надали има особена разлика между розовогащниците от «Позитано», варварската недъгавост с русофобския бяс и контролирана бедност… Ужасяващо е да виждат и чуват тия възрастни хора как се избиват два братски народи причинено от интересите на янките . Почти на изчезване са вече тия строители на мечтите си . С тях си отиват и моралните устои на българщината и остава само мъката и протеста в душите им.
Това е накратко жалката истина.
От днес лагерите не са Изток- Запад, демокрация – авторитаризъм. Има два лагера: на мира и на войната. Щете , или не щeте , трябва да застанете в единия от двата лагери . Избирайте !
Илия Миладинов