ТОТАЛНА КРИЗА , ОЗНАЧАВА СИСТЕМИ ОТ ПРОТИВОРЕЧИЯ И СЪЧЕТАНИЯ ОТ БЕЗУМЕН ЕГОИЗЪМ И БЕЗДУХОВНОСТ НА ХОРАТА .

ТОТАЛНА КРИЗА , ОЗНАЧАВА СИСТЕМИ ОТ ПРОТИВОРЕЧИЯ И СЪЧЕТАНИЯ ОТ БЕЗУМЕН ЕГОИЗЪМ И БЕЗДУХОВНОСТ НА ХОРАТА .
– Това говори за промити мозъци и недостатъчния интелектуален потенциал на елита , които управлява България
==========================================================
„Толерантността ще достигне такова ниво, че на интелигентните хора ще бъде забранено да мислят, за да не обидят идиотите.“
Фьодор Достоевски
_______________________________________________________________
Всеки, който ви говори за “Евроатлантически ценности“ е некомпетентен или абсолютен мошеник!
«Терминът „Евроатлантически ценности“ не съществува в класацията на юридическите термини на ООН. За първи път терминът „Евроатлантически ценности“ е употребен в първоначалната чернова на учредителния акт на Северно атлантическия военен пакт и гласи: „Под формата на евроатлантически ценности ще се обяснява, заемането на територията чрез военна сила и военни действия на страни, които не са членки на този пакт.“ Тоест – войната ще бъде оправдавана с този термин. Или още казано – заличаване на културния код на страните приобщени към този пакт.», и накратко казано колонизиране и ограбване на всичко , което им е необходимо за удовлетворяване на интересите им .
А какво става в колонизираните страни и народи ?Старата схема от векове на колонизаторите е “ Разделяй и владей „и другото е – дай власт на платени , некадърни подмазвачи и ограбвай и владей . Това важи и до днес.
А в България е така :
Властта е много силен ултиматум. В не осъзнаването у всеки един от нас е подвластно принципа на удоволствието , което ще рече , че искаме нашите потребности да бъдат удовлетворени всеки път с цената на най- малко усилия с цел изпитване на удоволствие. Влиза се в едни кръгове , в които ставате много харесван , много търсени , много желани , много желани от жени /и от мъже , ако сте жена/ и се получава ,че стават много популярни и известни. .Вече осъзнавате , че парите стават фактор за тези желания . Идва и момента , когато всичко което искате може да получите с едно телефонно обаждане , без дори да го заплатите . Колко трябва да е силен един човек , за да устой на всичкото това ? Единственото , което се иска от вас е да направите компромис от вашата ценностна система и да предадете хората , които явно сте лъгали , обещавали да гласуват за вас.
И продължавам : вече е налице и покорничество и блюдолизничеството пред по силните , от които сте зависими от това постигнато удоволствие на властта и властването . Това разбира се е наследено от многогодишното ни робство /700 г. Византийско и турско робство/ Именно с тези тактики и това покорничество и блюдолизничеството рода ни е оцелявал , но… и за сметка на ближния съвместен живот с народа си . Тези кълнове на „оцеляването“ са налични и до днес , и дори използвани доста успешно вече в колониалното ни съществуване. Това са явни и известни факти днес , на които сме свидетели на съвременна битка за пренареждане и на едни кръгове с други кръгове именно за власт, която е основата на схемата : власт – влияние – пари, която гарантира принципите на удоволствията и бъдещо властване . Няма как да се пропусне ролята и значението на медиите в този „ултиматум“ за властване. Случващото се днес няма нищо изненадващо , или пък не естествено . Иде дума и за оцеляване на някои от пирамидата на властта . Та тук всичко е позволено , но е за кратко време , като лятна буря преминава и живота продължава . Кръговете не допускат фатален изход за някой. Нямат интерес от това . Бързо ще се окопаят , кой може – може , кой не може ще замине някъде посланик и това ще е . Да му мислим ние с гайдите , които ги надуваме , а някой друг ще засвири отново старата песен на нов глас.
Илия Миладинов