ТЯХНАТА НАГЛОСТ И АРОГАНТНОСТ НЯМА ФАКТИЧЕСКИ ИЗМЕРЕНИЯ. ТОВА ДНЕС ТРЯБВА ДА СЕ СПРЕ !

ТЯХНАТА НАГЛОСТ И АРОГАНТНОСТ НЯМА ФАКТИЧЕСКИ ИЗМЕРЕНИЯ.
ТОВА ДНЕС ТРЯБВА ДА СЕ СПРЕ !
===========================================
Според Стивън Меткалф, ”Неолиберализмът не само е икономическа доктрина, а мощна идеология, която обхваща всички сфери на живота и променя изцяло ценностната система на обществото. Това е идеологията, която погълна света, почитаща единствено логиката на пазара и отричаща нещата, които ни правят човеци.”
България днес , докарана до унизително положение и демографска катастрофа от непрекъснато рециклирани и новоизлюпени колониални надзиратели , обслужващи западните „началници“ и едрия капитал. Същите тези , досадни , некадърни и послушни муцуни , закупили присъствието си в парламента , които тровят с присъствието си политическия и публичен живот на страната – погубват милиони човешки съдби. Тяхната наглост и арогантност нямат фактически измерения .
Това днес трябва да се спре ! Основна вина за това има БКП/БСП и мрежите на ДС . И като допълним раковите образования, които либерализмът сътвори в България ще останат дълбоки и дълги следи в обществените отношения и разединението българи срещу българи. Безумието е пълно ! Американците си подбират кой да е губернатора на колонията и кои да са колониалните надзиратели . Възможно ли е да реагираме по някакъв начин ? Какво става днес с БСП ? За моя град Монтана няма защо да коментирам . В Монтана вече няма партийна организация. Всичко заметоха и ликвидираха . По места общински партийни организации са буквално разбити именно от амбициите на това ръководство да подчини абсолютно всичко , по начина на Корнелия Нинова . Не, че искам да обвинявам някои , или да смекчавам вини , но това са наистина реалности , които предвещават неизбежен крах. „Позитано“20 се тресе от скандали и недоразумения. И задавам въпрос : Възможно ли е БСП да се промени и да се върне към корените си , към своята автентичност, или да се преучреди ? Убеден съм че не е възможно да се преодолеят всички деформации, изброени по-горе и техните носители, които яростно ще пречат на подобна заявка за промяна. Не е възможно БСП да се освободи от своите зависимости. Не в възможно да се изкоренят дълбоките корени на клиентиелизма. Невъзможно е да се събуди заспалата партия, да се извадят партийните членове от апатията и да се мотивират за политическа битка, и най-вече да станат непримирими срещу демагогията , лъжите и измамите . Промяната е невъзможна и защото липса осъзнато и активно участие на редовите социалисти, които разчитат промяната да започне от горе , а там горе да се разберат и да бъдат единни и разберат своята отговорност. Няма как с болка и укор да не изразя мнението си за отговорността и престъпното деяние на политическите лидери на тази партия. Споменах „болка“ ! Да болка си е, като зная, колко социалисти се напатиха и разочароваха от предателството на лидерите им и погребаха техния идеал и мечти за по сносен живот. Ако БСП беше истинска лява , а не покварена, щеше да предвиди всичко това и сега нямаше да е толкова жалка и безпомощна. . Опитите й да се по изпъчи малко, за да си придате самочувствие и кураж, са направо смешни. БСП се страхува от нови избори. Нинова се е хванала като удавник за сламка , изтървала питомното и сега се прави, че ще „гони дивото“, за да се закачи на политическата закачалка и убеди членовете и симпатизантите си, че още я има и е фактор в бъдещето .
Големия проблем е ,че ние имаме едно управление ,което воюва срещу бъдещето на Родината и заприщва пътя да тръгне към бъдещето на България. България в момента се намира в един повратен момент в своята история поради факта ,че в света започва един нов технологични преход. Този преход ще раздели света на успели и не успели, на богати и бедни. Тези страни , които успеят да се адаптират към новите технологични реалности и новите реалности за правене на бизнес и пазари , новите реалности за образоването на своите граждани , тези страни ще бъдат новите богати страни . Въпроса днес е къде сме ние , можем ли да си позволим да изгубим още един преход ? Трябваше , трябваше да осъзнаем голямата заблуда от сполетялата ни „демокрация“ и всеобща тотална приватизация на икономическите ни ресурси. Трябваше да си запазим България и младите хора. За къде сме без млади хора ?
Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *