БСП МОНТАНА – Честит Ден на победата! Честит Ден на Европа!

Уважаеми граждани на Монтана,

Честит Ден на победата!

Честит Ден на Европа!

9 май е свещен празник.9_mai

Днес честваме 70 години от края на най-страшната война в историята на човечеството  и отдаваме почит  пред паметта на десетките милиони жертви, които дадоха живота си в борбата срещу хитлерофашизма. Сред тях са и хилядите българи антифашисти – партизани, ятаци, политзатворници, концлагеристи, воините от българската армия.

Повечето от нас са расли в мирни времена и макар и да продължаваме да водим битки – за сигурна работа, за по-високи доходи, за по-добър живот, то едно е сигурно – щастливци сме, защото не познаваме безумията на войната. Това щастие дължим на воините, загинали по бойните полета на Европа. В знак на признателност сме длъжни пред всеки  един от тях да сведем глава за поклон. Длъжни сме да изразим благодарност към Съветската армия, към страните – участнички в Антихитлеристката коалиция, допринесли в най-голяма степен за освобождаването на света от фашизма.

Победата ни завеща девиза „Никой не е забравен, нищо не е забравено.” Затова трябва да помним ужасите на войната, да осъзнаваме колко е важно да опазим мира и да не допускаме нови разделителни линии в Европа, защото 9 май е ден за обединение, а не за разделяне.

На ветераните от войната, на офицерите от резерва, на всички граждани пожелавам здраве и вяра в бъдещето.

Честит празник!

 

Камелия Трифонова

Председател на Общинския съвет на БСП-Монтана

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.